Khamis, 17 November 2016

PELBAGAI KHASIAT KULIT MANGGISKHASIAT KULIT MANGGIS

1. Mampu membunuh sel-sel kanser dan tumor
Kajian oleh Badan Penelitian Teknologi Pertanian(BPTP) Sumatera Barat mendapati zat dalam kulit manggis mampu membunuh sel-sel kanser dan tumor. Ini kerana zat yang terkandung pada kulit manggis mampu bekerja sebagai antioksidan dan antiproleferatif bahkan kemampuan antioksidan yang terdapat pada kulit manggis ini melebihi khasiat dari vitamin C dan E yang terdapat pada isi buah manggis itu sendiri.

2. Mengatasi gangguan haid
Jika Anda termasuk perempuan yang menderita ketika masanya haid, maka manfaat kulit manggis sangat berguna untuk Anda. Haid atau menstruasi dengan sindrom kelas berat seperti rasa sakit yang amat sangat di bagian perut, badan yang serasa tidak sehat hingga keluar keringat dingin, hingga haid yang tidak lancar dan tidak menentu sampai datangnya bererti ada yang salah dengan tubuh anda. 

3. Menjaga kecantikkan kulit
Kulit manggis mengandungi antioksidan, mineral, dan vitamin yang tinggi sehingga kesihatan dapat terjaga. Jika kesihatan tubuh terjaga, automatik kecantikkan juga akan senantiasa terjaga.

4. Mengatasi kadar gula
Kulit manggis ini boleh menurunkan diabetes dengan cara mengurangi kadar gula melalui air seni. Jika, tidak di tangani dengan serius, ia boleh menyebabkan komplikasi penyakit kronik seperti stroke dan jantung.

5. Membuat gejala menopause menjadi lebih ringan 
Manfaat kulit manggis selain meringankan gejala menopause juga membuat anda awet muda sehingga tidak mengalami menopause sejak kini.

Untuk pembelian LUK-LUK dari Puteri Alya, boleh hubungi atau Whatsapp Ieka di 010 400 7232. Tiada ulasan:

Catat Ulasan